Čas na grilovačky

Zbohom dážď, vitaj slnko!

Dlhé teplé letné večery vyvolávajú v ľuďoch potrebu ísť von a užiť si príjemné počasie. Je to dokonalý čas na záhradné párty. Užívať si chladené nápoje a chutné jedlo s priateľmi je jednoduchý recept na príjemné spoločné večery. Všetko pôjde hladko aj vďaka našim Xavax produktom a pár tipom a trikom, ktoré Vám prinášame.

Tipy pre plánovanie dokonalých letných párty:

1. Miesto - či už záhrada, terasa alebo park, každé miesto je perfektné, keď máte okolo seba tých správnych ľudí.
2. Jedlo a nápoje - čím viac si rozdelíte úlohy, tým menej každý bude musieť urobiť.
3. Hudba - pop, rock alebo alternatívna - vyberte hudbu, ktorá urobí príjemný podmaz celej párty.
4. Príprava a dekorácia - svetelné šnúry, girlandy a vankúšiky vylepšia miesto, čím viac, tým útulnejšie.
5. Zábava - po všetkých prípravách sa sústreďte na to, na čom najviac záleží: užiť si čas s blízkymi. Čo už by mohlo byť lepšie...
6. Upratovanie - tu platí to isté ako pri bode 2. Čím viac rúk, tým menej práce.

Obľúbená činnosť číslo 1: grilovanie

Či už steaky, klobásy, zelenina alebo iná bezmäsitá alternatíva, väčšina ľudí miluje pripravovať si jedlo nad žeravými uhlíkmi pod holým nebom. Obľúbenými sa stávajú aj nové trendy ako napr. údenie. V našej krajine je snáď len minimum ľudí, ktorí nemajú  gril a ku grilu je potrebné aj správne príslušenstvo..

Jednoducho… oheň, čas a správna teplota

  

Multifunkčný zapaľovač, digitálna kuchynská minútka, digitálny teplomer a ďalšie praktické pomôcky

  

set nožov

Nie je to vždy iba o mäse

Vegetariáni nie sú jediní, ktorí majú šalát na každej správnej záhradnej párty. Či už klasický listový šalát, alebo netradičný melónový šalát s feta syrom, rôzne mixy dodajú pohosteniu ten správny šmrnc. Od prípravy až po prenášanie - máme pre vás všetky pomôcky, ktoré budete potrebovať pre ten správny šalát.

 

Multifunkčné strúhadlo, škrabka na zeleninu/ovocie

Tip: Prekvapte svojich hostí nezvyčajnými prílohami!
 

Šalát z červeného melónu s fetou a broskyňou:
•    500 g červeného melóna
•    1 broskyňa
•    100 g syru feta
•    20 g pistácií
•    1 limetka
•    100 g baby špenátu
•    100 g rukoly
•    20 g mäty
•    30 g cukru
•    75 ml bieleho octu balsamico
•    Soľ podľa chuti
1. Melón ošúpte a nakrájajte na väčšie plátky.
2. Odstráňte kôstku z broskyne a nakrájajte ju. Rozdrobte fetu.
3. Nasekajte pistácie a mätu, nastrúhajte kôru z umytej limetky a vytlačte z nej šťavu.
4. Zmiešajte baby špenát, rukolu a mätu v miske.
5. Orestujte plátky melóna na troche olivového oleja.
6. Na dresing skaramelizujte  cukor, pridajte balsamico, šťavu a kôru z limetky, zamiešajte a priveďte k varu. Miešajte, kým sa objem nezmenší na približne polovicu.  .
7. Všetko naaranžujte na tanier, pokvapkajte dresingom a dosoľte podľa chuti.

 

Plnené grilované papriky:
•    2 mäsité papriky
•    200 g krémového syra
•    50 g Pesto Calabrese
•    2 ČL paradajkového pretlaku
•    Čierne korenie, soľ a cesnak podľa chuti
1.  Papriky umyte, rozkrojte na polovicu a odstráňte semienka a žilky.
2.  Zmiešajte ostatné prísady a naplňte polovice paprík.
3.  Pomaly zohrejte na grile a o pár minút si ich môžete vychutnať.


Samozrejme, šaláty nie sú jediné prílohy ku grilovaným pokrmom. Špízy či slané koláče, grilovanie je o niečom viac ako len o bagete a šaláte.

  

Obracačka ďalšie praktické pomôcky

A teraz niečo sladké…

Aký by bol svet bez zákuskov, koláčov, tort, zmrzliny, proste bez dezertov? Preto si každá záhradná party zaslúži sladkú bodku na záver.

Jednoducho… pripravte, preneste, vychutnajte

  

šikovní pomocníci do kuchyne, pre bezpečné preneseniepre rýchlu pauzu

Ako na čerstvosť

Či už sú to zvyšky po grilovaní, oslave alebo sezónne ovocie, väčšinou po pár dňoch zvyšné jedlo vyhodíme. Väčšinou preto, lebo nestihneme všetko zjesť, kým sa to pokazí. Najlepšie riešenie je zmraziť ho vo vrecku alebo nádobe a môcť ho skonzumovať v priebehu pár mesiacov.

 

Set dózičiek na potraviny, set svoriek na vrecká v praktickej krabičke

Tip: Ako správne zmraziť potraviny

Ovocie zmrazujte bez kôstok, vyhnete sa tak horkej chuti dužiny. Výnimkou sú čerešne, ktoré môžete zmraziť aj s kôstkou. Zeleninu pred zmrazením vždy umyte, nakrájajte, sparte horúcou vodou, schlaďte v ľadovej vode a vysušte, aby ste zabili mikroorganizmy, ktoré by mohli zhoršiť kvalitu. Výnimka: paradajky a cibuľa sa môžu zmraziť len uvarené a spracované. Opätovné zmrazovanie je možné, ale každým razom sa zhorší kvalita potraviny.

Základné pravidlá: zmrazte rýchlo, rozmrazujte pomaly. Takýto spôsob zachová konzistenciu a arómu. Výnimka: zelenina by sa mala použiť priamo z mrazničky. Čas varenia je potom asi o tretinu kratší ako pri čerstvej zelenine.

Svieži, sviežejší, letný kokteil

V lete je každý smädný. A čo je na záhradnej párty lepšie ako nejaký letný kokteil? Naše pomôcky vám uľahčia takéto koktaily ľahko namiešať.

 

Kokteilová party s Xavax

A nakoniec upratovanie

Všetci to poznáme. Párty bola skvelá, hostia odišli neskoro v noci a vy ste ostali s kopou riadu a upratovaním. S našimi čističmi vám to všetko pôjde ľahšie. .

  

Tablety do umývačky riadu, Čistiaci prostriedok pre umývačky riadu, Čistiaci prostriedok pre rúry na pečenie a grily